joi, 1 ianuarie 2009

Cel mai tare Revelion ever

Încă de la venirea noastră în Innsbruck în câteva piețe din centru se instalau scene și se lucra la instalația de sunet. Toată după-amiaza, localnicii au ținut-o tot într-un bombardament cu pocnitori și artificii, iar pe la 9 când am coborât în oraș, distracția era în toi. Muzică live (hituri internaționale) în piațetele din centru, târg de Crăciun, vin fiert, inimioare din turtă dulce cu declarații siropoase scrise pe ele și multă lume veselă.
Ne pregătisem și noi de noul an și luasem o șampanie de dimineață, o cărasem până la pârtia de ski și înapoi, iar când să pătrundem cu ea în rucsac în centru, „polizeii” ne-au oprit să ne caute în bagaj și ne-au luat-o. Mi-a părut rău după ea, e primul Revelion fără șampanie. Pe parcursul serii și mai ales după 12 noaptea am văzut, însă, că mulți au reușit să strecoare în zona centrală sticle, de la unele minuscule de câțiva centimetri, la șampanii.
Ne-am plimbat pe străduțele înguste, ca dintr-un oraș de poveste și am dat chiar peste uriași care aprind felinarele sau peste Scufița Roșie și alte personaje de basm suspendate pe la ferestre – probabil parte a unui proiect cultural.
Austriecii se distrează copios, dansează și cântă, se bucură la melodiile tradiționale tiroleze și peste tot iese în evidență această mândrie „regională”. Deși mai spre momentul dintre ani destul de multă lume se amețise, toți erau în limita decenței, nu se poate compara cu beția generală din Londra când 80% din populație era mangă, abia se țineau pe picioare.
Muzica a fost super, variată – te puteai plimba între piețe să asculți recitaluri diferite, iar la 12 au pus valsul „Dunărea albastră” al lui Strauss, o altă premieră pentru mine în ceea ce priveşte acest moment, alături de o „New Year’s Resolutionn” – să elimin superstițiile din filozofia de viață.


Johan Strauss-Dunarea Albastra
Asculta mai multe audio Muzica »

Petrecerea din stradă a continuat, printre cioburi și sticle, mult după miezul nopții, cu dans pe malul Innului și artificii.
Mi-ar plăcea să locuiesc într-o țară ca asta și apropo de ce să fac să trăiesc în Austria, am dat peste un „rromân” care vindea trandafiri pentru romanticii de Revelion.
Ca atmosferă, nebunia de la Innsbruck trece pe primul loc în topul celor mai tari revelioane, devansându-l pe cel din Piazza Unita din Trieste, Italia.

Niciun comentariu:

About

toateBlogurile.ro