joi, 3 octombrie 2013

Bebelușii aleargă la Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon!

Cine zice că maternitatea înseamnă zero viață socială și prea puțin timp pentru sport?

Organizatorii Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon au altă părere. Cică dacă apuci bebelușul de scutec (musai 6 luni împlinite) sau copilul mai mare (4 ani că dacă îi depășește aleargă singur, nu-l mai prinzi), îl catapultezi în cărucior și alergi 800 de metri împingând racheta purtătoare de bebe contribui la formarea unei generații mai sănătoase și mai iubitoare de sport. Cursa va avea loc sâmbătă, pe 5 octombrie când se va desfășura și Cursa Copiilor (6-12 ani).


Pentru prevenirea oricăror accidente, având în vedere cât de competitivi sunt românii (lucru ușor de observat când vine vorba de scaunele din metrou), Cursa „Jogging în scutece” nu va fi chiar o competiție, ci premiile vor fi trase la sorți.

Așa că grăbiți-vă, au mai rămas 111 locuri!!! iar participarea este gratuită!!!



 În rest, dacă vreți să vă afirmați la altă probă, vă stau la dispoziție duminică (6 octombrie) - maratonul (42 km), semimaraton (21 km) și ștafeta (4x10 km) saaaau spectaculoasa Cursă Populară de 3,5 km. Aveți șansa să vă bateți recordul personal ținându-vă după kenienii, etiopienii și rușii înscriși în competiție. Sau după cei 60 de sportivi ai Federației Române de Atletism. Dacă aceștia v-au dispărut din raza vizuală în primele 4 secunde de la start, nu-i nimic, vor fi și „pace-makers” – „iepuri”, pe limba alergătorilor, câte 10 unități de ritm pentru maraton și semi.

Adulții se mai pot înscrie mâine și poimâine între orele 13-20.00, iar copiii mai pot fi înscriși sâmbătă  între 7.30 și 10.00 direct la Sport-Expo în Piața Constituției. La maraton taxa este de 53 de euro, la semimaraton, de 38 de euro, iar ștafeta vă costă 103 euro/echipă.

 O parte dintre banii strânși din înscrieri vor fi donați către ONG-urile partenere care contribuie cu voluntari în cadrul evenimentului sportiv – Viitor Plus, Asociația pentru Dezvoltare Durabilă, Hospice Casa Speranței, Little People, Light into Europe și United Way.


Cum se scoate timp bun la maraton

80 km pe săptămână aleargă Valeria Răcilă van-Groningen, campioană olimpică la canotaj atunci când se antrenează pentru un maraton, a spus sportiva la conferința de presă. Atunci când nu are un maraton în vedere, 30-40 km pe săptămână sunt suficienți. Antrenamentele trebuie începute cu un an înainte și în decursul câtorva luni trebuie să ajungi să alergi 30 de km o dată pe săptămână... Așa că... dacă vizați un EcoMaraton în mai... sunteți deja în întârziere!!! 

Niciun comentariu:

About

toateBlogurile.ro