joi, 30 iulie 2009

Vedea-te-as la Babes, jigaraie indracita!

Bestia devoratoare de kilometri din mine nu poate sta locului. Adulmeca harta si se zgaieste hamesita la insule indepartate, podisul Tibet, America de Sud, fiordurile scandinave. Ce-ar mai rupe lantul...
Cum voi avea toata viata la dispozitie sa ma ingrop in zile care seamana una cu cealalta, serviciu si responsabilitati de om mare, o s-o las libera sase luni in Asia de Sud-Est, spre care ii tot sticleau ochii curiosi, sa cotrobaie printre insule si sa scarpine vulcanii in crestet.
Inainte de asta, insa...
Bestia trebuie sa isi ia ceva precautii medicale. Nu ca ar transmite ea ceva turbare care te face sa lasi jobul si, in loc sa bagi banii in masina, sa investesti in experienta vietii tale... Ar fi bine daca ar fi molipsitor! Dar, nu... e vorba de vaccinurile necesare pentru calatoriile in Asia: impotriva hepatitei A si B, febrei tifoide, meningitei si difteriei care se cam simt la buzunar, valorand in total peste 600 de lei, dar te scapa de griji.
Detalii tehnice: substantele miraculoase se gasesc la Farmacia Doina din spatele magazinului Unirea. In Bucuresti, exista doar doua locuri „la stat” unde iti poti face vaccinurile: Victor Babes si Centrul de Vaccinari internationale de langa Cismigiu. La Babes consultatia e 100 de lei (doar pentru aplicarea unor vaccinuri!), iar la Centrul de Vaccinari nu au vaccinurile! Hai noroc, monser, noi sa fim sanatosi!
Mai mult, la Babes am nimerit cand d-na doctor era in concediu si, fiind de neinlocuit, nu exista nimeni care sa ma poata vaccina in perioada respectiva. Asa ca timpul a trecut... si voi pleca fara ultima doza de vaccin hepatita A+B...
Daca aveti nevoie de vaccinari, cel mai simplu este sa cumparati fiolele si sa mergeti cu ele la medicul de familie. Se fac cate doua, la interval de zece zile. Eu am optat pentru vaccinarea rapida pentru hepatita: 0, 7 si 21 de zile, desi ma indoiesc ca in Indonezia voi mai gasi ultima doza pentru rapel.
Noroc cu tarisoara noastra, ca suntem obisnuiti cu apa de robinet prin care inoata diverse bacterii si shaworma de la coltul strazii: imi spunea Andreea de la Ambasada Indoneziei ca bursierii din Europa de Est sunt mult mai rezistenti la boli decat cei din Vest si ca invata mai usor limba. Traiasca!

4 comentarii:

Dino spunea...

Aia din titlu e urare pentru Robert? LOL
Bafta la vanatoarea de greieri!

Raluca Bajenaru spunea...

De ce, Dinule, a turbat deja fara mine? :) In cazul asta, nu prea esti pozitionat strategic... ham!

Dino spunea...

Haha, thats corect. Tre sa operez o repozitionare strategica in contextul actualei crize financiare internationale.

Raluca Bajenaru spunea...

Dinu... nu cumva imaginatia ta perversa are viziunea unei mariri de salariu? :)

About

toateBlogurile.ro