miercuri, 5 martie 2014

Să zbori până la Oslo costă mai puțin decât o noapte de cazare în oraș!

De ceva vreme aveam o neliniște, mă tot foiam... până într-o zi când din inboxul mailului rânjește la mine o ofertă wizz air – astăzi, numai astăzi, minus 20% la toate destinațiile!  Zic, într-o doară, hai să vedem... Știam că de mult Leo pusese ochii pe țările nordice și că wizz-ul introdusese Oslo pe hartă. Fac simularea și - șoc! – să ajungi la Oslo te costă cam cât drumul cu trenul până la Galați! Adica 300 de lei (66 de euro) pentru două persoane dus-întors (fără bagaj de cală). Mă mănâncă degetele și zic, hai, fie ce-o fi!

Rezerv, Leo se trezește cu biletul de avion în inbox și după ce se scutură de surpriză începe să facă săpături turistice. Și veștile răsună din camera cealaltă, traversând tot apartamentul și oprindu-se fix în conștiința mea de inconștientă care rezervă bilete fără research prealabil – „Băi, știi cât ne costă să ajungem de la aeroport în oraș? 100 euro de persoană!”... „Și trenul de la Oslo la Bergen e aproape 300 de euro pentru amândoi!” ... „Ia zi un preț pentru o noapte la hostel!” probă de încordare a imaginației până la limitele SF-ului... „40 de euro!!!”

În condițiile date, izolăm toate muzeele gratuite de pe hartă („Să stăm și noi la căldură undeva...”), toate restaurantele McDonald’s („câtă mâncare se lasă pe mese...”) și downloadăm instrucțiunile pentru autostop pe ruta Oslo-Bergen generos împărtășite pe net.
În câteva zile ne-am găsit prieteni pe couchsurfing care să ne găzduiască și am făcut meniul cu ce să luăm de mâncare de-acasă... Și să sperăm că în săptămâna 15-22 martie zeul Thor nu se va încrunta prea mult spre pământ și că măcar vremea va ține cu vagabonzii...       


Oslo e pe locul trei în topul celor mai scumpe orașe din lume, devansat de Paris și Singapore, zice studiul nou-nouț al The Economist Intelligence Unit.

World's 10 most expensive cities to live in 2014 – unde să te lași uimit de numărul de magie „uite banii, nu sunt banii!”

1. Singapore
2. Paris
3. Oslo, Norway
4. Zurich, Switzerland
5. Sydney
6. Caracas, Venezuela
6. Geneva, Switzerland
6. Melbourne
6. Tokyo
7. Copenhagen, Denmark

Cel mai ieftin este orașul indian Mumbai, în timp ce capitala Indiei, New-Delhi este ante-penultimul oraș pe listă.


Niciun comentariu:

About

toateBlogurile.ro