sâmbătă, 8 mai 2010


Dansul

Cu siguranta, mai demult, sufletul meu a stat sub bluza inflorata si murdara a unei tiganci, in parul ei afumat si incalcit, pe sub covilitire, pe langa focuri, prin piete medievale. Altfel cum s-ar putea explica durerea aproape fizica pe care o simt atunci cand aud o muzica fumoasa si, dintr-un motiv sau altul, nu pot dansa? (si melancolia, supletea viselor neoprite de nimic care imi aluneca prin tot corpul la inceputul unei calatorii) Inima mi se strange ghem, un nod mi se aseaza in gat, mi se rupe sufletul ca nu pot dansa.
Tanjesc si visez la dans ca la un drog, la momentul de inspiratie cand, in mijlocul unei petreceri, nu mai pot sta jos, trebuie sa ma ridic sa dansez, chiar si singura in fata tuturor. Spalata de muzica ce siroieste peste mine; sufletul erupe, iradiaza, imi umple corpul de bucurie si eu nu ma mai gandesc la nimic, eliberata in lume, recreandu-mi sensul pentru care am fost creata, reafirnandu-mi originile indepartate, necunoscute.
Sunt convinsa ca dansul m-ar putea vindeca, daca ar fi nevoie; sangele meu ar striga energiile care au patruns peste veacuri pana la mine si as auzi forfota si tropot de cai, strigate, lemne pocnind in foc si descantece de tiganca.

6 comentarii:

Anonim spunea...

interesante metamorfoze..keep dancing! napoleon!

Dragos-Cristian spunea...

Ce sentimente minunate ai descris.. Ai uitat dansatul in ploaie :)

Scarlett Kirsch spunea...

Iată un videoclip ce cred că îţi va plăcea.

http://www.youtube.com/watch?v=modXbqbsAvs

Şi apropo, frumoasă descriere a trăirilor interioare.

TropaTrop spunea...

Multumesc. Multumesc si pentru filmulet - imi place cand se invarte cu porumbeii :)

Onea spunea...

Faci un link exchange cu blogul http://sanatatesiviata.blogspot.com ? Daca da lasa-mi un comment pe blog! Titlu Blogului: ,,Sanatate si viata'' Multumesc!

Raul Gonzales spunea...

Felicitari pentru munca ta depusa pe acest site,e foarte bine organizat,imi plac fotografiile si articulele tale,o sa te mai vizitez curind ca sa vad ce ai mai facut,iti las citeva linkuri catre niste siteuri interesante,sper sa iti placa Nehoiu online ,Nehoiu e un oras in Judetul Buzau , Marketing ,asta e afacerea mea, Asesinos seriales ,asta e un blog cu asasini in serie,are traductor incorporat ,Directorio web SEO ,asta e un director web gratuit dar cu link reciproc unde iti poti inscrie pagina ta,salutari,Raul din Madrid

About

toateBlogurile.ro